Mitä täällä oikein tapahtuu?

06.12.2020

6.12.2020

Mitä täällä oikein tapahtuu?

Kuluva vuosi 2020 on ollut tapahtumiltaan varsin poikkeuksellinen ja ajatuksia herättävä.

Tässä hieman omia ajatuksiani asioista.

Kun suuri uhka ilmeni ja valloitti maailman keväällä, oli tunnelma hieman epäuskoinen. "Joko taas meillä on uusi etuliiteinfluenssa"?

Minähän olen sillä tavalla erikoinen ihminen, etten seuraa uutisia, tai lue iltapäivälehtiä. Miksi? Koska huomasin kuutisen vuotta sitten, että lähes kaikki uutisointi koskee negatiivisia asioita. Pelkoa, kurjuutta, uhkaa, sotaa, kuolemia, luonnon katastrofeja yms.

Minua kiinnostaa maailmalla tapahtuvat asiat, ne negatiivisetkin silloin, kun joku minulle tärkeä ihminen on osallisena niissä. Muussa tapauksessa, en katso tai koe, että minun stressaaminen minkään maailman tapahtuman myötä aiheuttaisi muuta kuin harmia minun omaan todellisuuteeni.

Tänä vuonna olen joutunut ihan käytännön syistä seuraamaan ajoittain virallisia tiedotteita, jotta olen saanut tarvittavan informaation koulujen sulkemisista ynnä muusta konkreettisesti minun ja perheeni arkeen vaikuttavista asioista. Muuten olen jättänyt median oman onnensa nojaan.

Keväällä minua kiinnosti tietysti homeopaattina tämä uusi virus, joka sairastutti ihmisiä. Onneksi homeopaattien somekanavilla ja muualla netissä käytiin vilkasta tiedon vaihtoa oireista, taudin kulusta ja siitä, mitkä lääkeaineet soveltuvat parhaiten eri tilanteisiin oireiden muuttuessa. Selkeästi meillä kuitenkin oli jotain mikä aiheutti oireita ihmisille. Omakohtaisesti olen hoitanut muutamia ihmisiä, joilla ilmeni kyseisen tyyppistä oirehdintaa. Näillä kaikilla oireet olivat maltillisia, joskin joillain melko pitkäkestoisia.

Kesä menikin mukavasti, kun meidän virus ymmärsi pitää lomaa ja hengähtää ennen syksyn uutta ryntäystä.

Syksyllä saikin sitten huomata valtaisan muutoksen vallitsevissa energioissa.

Alkoi kiivaampi mediarummutus kamalista tartuntaluvuista ja ihmisiä alettiin jälleen sulloa pienempiin neliöihin eristäytymään.

Pelkoenergia nosti selkeästi päätään, kun kesällä jo vähän sai huokaista, että "josko se olikin tässä".

Tilastot, ne virallisetkaan eivät kuitenkaan esitä mitään hälyttäviä merkkejä siitä, että kansaa lakoaisi kaduille ja sairaalat natisisivat liitoksissaan.

Tietoa löytyy asiasta, jos vaikka minkälaista. Alkaa selkeästi muodostua leirejä. He, jotka kokevat kaikkien eduksi noudattaa hulluimmiltakin tuntuvia suosituksia ja rajoituksia ja he, jotka kyseenalaistavat näitä samoja suosituksia.

Kansa alkaa jakautua kahtia. Kaduilla, busseissa, kaupoissa ja terveyskeskuksessa saa vihaisia katseita, tuhahtelua ja pahimmillaan syytöksiä ja solvauksia niskaansa, jos kulkee ilman maskia.

Tämä on mielestäni varsin kiintoisaa.

Ymmärrän varsin hyvin, ja olen ymmärtänyt aina, että jos on kipeä, olipa se sitten flunssa, influenssa tai vatsatauti, niin silloin pysytään kotona. Pyydetään jotakuta tuomaan tarvittavia ruoka-aineita, lääkkeitä yms. kotiin ja muuten pysytään eristyksissä muista, jotta parantuu kaikessa rauhassa ja ettei jakaisi minkään taudin "ilosanomaa" kenellekään muulle. Täysin itsestään selvää.

Minulle on myös itsestään selvää, että silloin kun olen terve, en ole uhka muiden ihmisten terveydelle ja voin kulkea julkisesti ilman maskia. Minulle ei ole ongelma muiden ihmisten maskin käyttö, olipa heidän motiivi sen käyttämiseen sitten mikä hyvänsä. Sitä en voi ymmärtää, miten joku tuntematon ihminen päättelee tietävänsä minusta paljonkin ihan vain sen perusteella, että en käytä maskia julkisilla paikoilla ja tämän pohjalta on oikeutettu hyökkäämään kimppuuni syyttäen ja solvaten.

Tämä sama vastakkainasettelu näyttää jakavan ihmisiä tämän kuuman perunan ympärillä somessa ja ihan keskusteluissa ystävien, perheen ja suvun kesken.

Varsinkin somessa on tullut havaittua mielenkiintoinen ilmiö tämän vuoden aikana. Väärä totuus ja salaliittoteoriat. Olen seuraillut kaikenlaista kirjoittelua sekä itse viruksesta, että siihen kiinteästi liittyvästä politiikasta, jolla eri maissa säädellään ihmisten vapauksia olla ja elää.

Alkuun rajoitukset olivat omasta mielestänikin tietyllä tapaa oikeutettuja, kun ei vielä oikein tiedetty minkälaisen taudin kanssa ollaan tekemisissä. Nyt syksystä on sitten somen ihmemaassa ruvenneet yhä useammat ihmiset nostamaan ääntä siitä, että meitä täällä kotimaassakin rajoitetaan koko ajan kiivaammin, ilman että tuntuisi olevan todellista tautiaaltoa. Toki meillä uutisoidaan (kuulemma) päivittäin kasvavista määristä positiivisia testattuja, mutta tehohoito huutaa avaruuttaan ja missään ei taideta oikein listata sitä, kuinka iso osa näistä positiivisista oikeasti on millään tavalla oireisia, saati sairaalahoitoa vaativia. Kuolleisuusluvut eivät juurikaan ole heilahtaneet.

Mielestäni on aivan oikeutettua kyseenalaistaa näitä rajoitustoimia, kun ne näin räikeästi vaikuttavat muun muassa yrittäjyyteen, talouteen yleisesti ja vapauksiimme toimia normaalisti.

Tukeakseen näitä näkemyksiä, on kaivettu tilastoa ja käppyrää virallisista lähteistä (eri maiden terveysviranomaiset, WHO, yms.) ja on saatu haastatteluja ihmisiltä, jotka ovat pitkän linjan asiantuntijoita esimerkiksi virusten osalta tai lääketieteessä. Näitä tietoja on sitten jaettu somessa koittaen saada yhä useampia ihmisiä heräämään näihin epäkohtiin ja mikä hämmästyttävintä, näitä julkaisuja on alettu sensuroimaan.

Tähän ei oma oikeustaju oikein taivu. Selityksenä sensuurille, jos sellaisen saa, on "epätosi tieto" tai "osittain epätosi tieto". Näistä voisi tietysti kiistellä maailman tappiin asti ja jakaa tutkimusta suuntaan, jos toiseen, mutta arvailujen varaan jää kenen totuus on sitten se oikea totuus?

Tältä pohjalta on kuitenkin nyt muodostettu leirejä. He, jotka uskovat kaiken meille virallisesti median taholta kerrotun totuuden miettimättä tai kyseenalaistamatta mitään ja ne muut, salaliittoteoreetikot, viruksen kieltäjät, vääräoppiset, jotka jakavat valheellista informaatiota.

Tämä jakauma on jo sillä tasolla, että ystävät kääntyvät toisiaan vastaan ja jopa perheenjäsenet. Tähän sitten lisätään ne ihmiset, jotka hyökkäävät kadulla maskittoman kimppuun ja ihan kirsikka oli mielestäni S-ketjun portinvartijat, jotka Prisman sisääntuloportilla valistavat (nuhtelevat) julkisesti maskittomia ihmisiä, koska S-ketju "haluaa saada viestin läpi" viimeisillekin niskuroitsijoille.

Anteeksi kuinka? Jos tässä maassa, saati maailmassa on jotain etäisiä metsäkansoja lukuun ottamatta yhden ainoaa sielua, joka ei ole tietoinen siitä, miksi johtajat haluaisivat kaikkien käyttävän maskia VAPAAEHTOISESTI, niin se on kyllä jo kerrassaan ihme. Joten ainoa mitä tästä valistuskampanjasta voi päätellä on se, että julkinen nolaaminen on otettu aseeksi suitsimaan niitä, jotka vielä ovat pitäneet kiinni oikeudestaan kulkea ilman maskia ja olemaan itse tarpeeksi kykeneviä arvioimaan oman terveydentilansa.

Ihmetyttää miksi asioita ei saa kyseenalaistaa ja vaatia selityksiä. Ihmetyttää, miksi meitä paimennetaan näin tarkasti, kun ei ole mitään todellista dataa siitä, että nämä rajoitustoimet juurikaan vaikuttaisivat itse viruksen leviämiseen. Ihmetyttää miksi halutaan tehdä asetelmia, jossa on "oikein toimivia kunnon kansalaisia" ja niitä, joiden tulevaisuutta halutaan jatkossa rajoittaa entistä rankemmin kaavailluilla terveyspasseilla yms.

Kaikista eniten ihmetyttää, että näin selkeästi meiltä ollaan viemässä vapautta määrätä omista asioistamme ja vapautta puhua asioista, viruksen varjolla, joka ei ole osoittautunut lähellekään niin demoniseksi kun alussa oletettiin. Ja vielä se, että valtaosa kansasta ei näytä edes tajuavan, että näin on käymässä, vaan he toistavat sokeasti mantraa, "tämä on meidän kaikkien parhaaksi".

Pikkuhiljaa kansa jakautuu kahtia ja jo nyt on näkyvissä sitä, että kansa ajetaan toistensa kimppuun.

Mielenkiintoista. Ihan kun historiasta ei olisi opittu yhtään mitään.

Tietysti on aina olemassa se mahdollisuus, että olen tulkinnut, ymmärtänyt ja ajatellut aivan pieleen nämä asiat. Se onkin oikeastaan minun ainoa toive juuri nyt.

-Milla-